Om

Maria Burgård er født i 1979 og vokset op i landsbyen Næsbjerg i Sydvestjylland. Hun er uddannet cand. mus. fra Det Jyske Musikkonservatorium i 2009 med speciale i sang, korledelse og grundlæggende musikformidling for børn. Hun underviser i babyrytmik, Musik og bevægelse og børnekor på Aarhus Musikskole. På Det Jyske Musikkonservatorium underviser hun bachelor- og kandidatstuderende i grundlæggende musikformidling for børn.

Maria har tidligere undervist på Musikskolen Laura og Horsens Musikskole, samt fungeret som vejleder for studerende på Det Jyske Musikkonservatorium. Igennem Aarhus Musikskole har hun gennemført en række kurser for pædagogisk personale i musikalsk leg og sang med børn i daginstitutioner.

Igennem årene har hun medvirket i forskellige udøvende projekter bl.a. korprojekter, børnemusikforestillinger, børnejazz i Aarhus Jazzfestival og koncerter.

Maria udgav i 2017 bogen Musikleg – sjove musikalske aktiviteter i dagtilbud på forlaget Dafolo.

Medio 2019 udkommer bogen Vi gør kultur – kultur, æstetik og fællesskab i børnehøjde på forlaget Dafolo, hvori Maria har bidraget med et afsnit om musik.